3982429483

Aniversam 15 ani de RBMA alaturi de Brian Eno, Erykah Badu, Nile Rodgers, Richie Hawtin si nu numai.

Pe parcursul celor 15 ani de existenta, Red Bull Music Academy a insemnat multe lucruri, pentru multi oameni. Totul a inceput in Berlin, in 1998, iar apoi orizonturile si ambitiile s-au marit exponential si nu a ramas niciun colt al universului sonic neexplorat prin sesiunile si evenimentele sale unice in domeniu.

Pentru a marca acesti 15 ani de colaborari muzicale extraordinare, laureatul Premiului Leul de Aur, Ralf Schmerberg a regizat un documentar despre oamenii care au transformat Academia in ceea ce este astazi.

Filmat la Red Bull Music Academy New York in 2013, What Difference Does it Make? A Film About Making Music vorbeste cu pionieri precum Lee ‘Scratch’ Perry, Brian Eno, Philip Glass, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Nile Rodgers, Rakim, Skream, Q-Tip, Ken Scott, Thundercat, Richie Hawtin, James Murphy, Debbie Harry si multi altii. Ei, fie ca participanti sau lectori, impartasesc experientele personale legate de aceasta celebrare mondiala a muzicii.

Cu o imagine cinetica, specifica lui Schmerberg, filmul intentioneaza sa evoce atmosfera Academiei, unde ideile noi si colaborarile artistice se imbina pentru a crea sunete inovatoare si captivante.What Difference Does it Make? A Film About Making Musicva avea premiera in cinematografele din toata lumea pe 17 februarie si va putea fi urmarit online incepand cu ziua urmatoare.

Puteti urmari filmul accesand urmatorul link.