15 ani! Nu, nu este o zi in care sarbatorim, ci o zi in care ne oprim pentru un minut din activitatile noastre cotidiene si aducem un omagiu unuia dintre putinii rapperi care au reusit sa schimbe lumea.

Pentru mine 2Pac e rege si asta din mai multe cauze. Mi-a oferit (prin muzica si viata lui) valorile reale dupa care sa ma ghidez in viata, m-a „educat” sa vad adevarul in forma pura si sa lupt pentru el cu orice pret, ­­m-a influentat si-n muzica, si-n viata, probabil mai mult decat oricine altcineva… poate si din cauza asta il am tatuat pe mine
– Tony (10 TONE)

Ducand o lupta acerba cu rasismul si violenta, adept al pacii, Tupac a fost om in spatele cortinei. De o transparenta iesita din comun, acesta a reusit sa darame barierele unei mentalitati ramase in urma. Fiu revolutionar, actor, poet, cantaret, toate acestea il definesc pe Tupac Amaru Shakur ca si artist. Fara a se considera gangsta, fara a se considera rapper, Tupac a lasat in urma 5 albume plus multe alte materiale audio post mortem, ceea ce inseamna ca lumea ii duce dorul artistului semnat si Makaveli.

2Pac e mai mult decat a fost perceput de majoritate. Trebuie aprofundat si apreciat pentru muzica sa si mai ales pentru influenta sa in randul reparilor din ziua de azi. Fara el, multi nu ar fi cantat.

– DJ EM

De-a lungul anilor, disparitia lui a devenit subiect de discutie, exact ca politica si religia. Fanii lui se impart in doua tabere: cei care ii accepta disparitia si se multumesc cu ce a lasat in urma, si cei care sunt convinsi ca acesta traieste si va reveni, exact asa cum a spus-o de multe ori in piesele sale.

Indiferent care este adevarul, acesta si-a jucat cei 25 de ani pe degete luptand pentru drepturile omului si pentru dreptate. Oricat de renegat ar fi de multi, acesta a lasat o urma adanca in rap-ul international, fiind inspiratia multora.

Tupac? Un artist desavarsit. Si-a pus gandurile in imagini, imaginile in povesti, iar povestile in versurile sale. Si-a dansat propriul dans, iar acum, la 15 ani de la caderea cortinei, Tupac inca danseaza.

– Clue

Va invitam, asa dar, sa pastram un minut din viata noastra pentru a ne gandi la acesta. Fie ca ale noastre ganduri sa ajunga la el si sa vada ca este iubit si apreciat pentru tot efortul depus. Odihneasca-se in pace! Te iubim mult!