Finala concursului national de trupe/mc Ultimatum Pentru Arta editia 8, va avea loc in data de 14 noiembrie 2010, in club Elephant, Bucuresti (Str. Gabroveni nr.16). In cadrul finalei vor participa 10 concurenti. Dintre acestia, 8 au fost selectati in urma celor doua runde: Necenzurat 003, Gheoo, Dazzo si Da One (Runda 1 – 14 octombrie), O.N., Sample & N-man, Jhon, Tache (Runda 2 – 31 octombrie). Concurentul nr. 9 a fost ales prin votul online desfasurat in perioada 4-7 noiembrie, pe uzr.ro/vot-upa: Ovo. In urma rundelor, juriul a decis sa mai acorde o sansa unuia dintre concurenti, Swoad, pentru calitatile dovedite si efortul depus in cadrul concursului.

In cazul finalei se va pastra acelasi sistem de votare ca si pana acum: 70% voturile juriului si 30% voturile publicului prezent la eveniment. Concurentii vor prezenta in concurs doua piese alese de ei anterior ti un freestyle pe un instrumental ales de organizatori. Intrarea pe scena nu se va mai face in ordine alfabetica (ca la cele doua runde), ci se va trage la sorti la inceputul evenimentului. Mai jos ai si premiile oferite in cazul castigatorilor.

Premiile oferite in urma finalei sunt:

LOCUL 1:

Inregistrarea unui Maxi-Single la Unic Studio.
* 2 Instrumentale oferite de Unic Prod. si Cortex Production.
* o pereche de casti si o geanta oferite de Canyon. (www.canyon-tech.com) * Impresariere artistica oferita de Supreme Soundz (optional).
* Servicii oferite de GFXdesign (Un site de artist + gazduire hosting pe un an, profil de MySpace personalizat, sedinta foto, artwork). * Organizarea unui concert in Elephant Club la o luna dupa eveniment.
* Colectia compilatiei U.P.A. oferita de HHK Shop. si aparitie pe compilatia UPA 5.
* Tricouri & Viniluri oferite de Here We Shop. * Aparitie in cadrul unei noi emisiuni rap pe UZR.RO * 1 sticla de Whisky.

LOCUL 2:

* 1 Piesa inregistrata la Unic Studio (Voci, Mix, Master).
* 1 Instrumental oferit de Unic Prod.
* o pereche de casti oferite de Canyon (www.canyon-tech.com) * Colectia compilatiei U.P.A. oferita de HHK Shop si aparitie pe compilatia UPA 5. * Aparitie in cadrul unei noi emisiuni rap pe UZR.RO * 1 sticla de Whisky.

LOCUL 3:
* 1 Piesa inregistrata la Unic Studio (Voci, Mix, Master).
* o pereche de casti oferite de Canyon (www.canyon-tech.com) * Colectia compilatiei U.P.A. oferita de HHK Shop si aparitie pe compilatia UPA 5. * 1 sticla de Whisky.
* Mentiune (pentru cei ce se califica in finala):
* 50% reducere la Unic Studio.
* Aparitie pe compilatia UPA 5.