50

„The Funeral” este primul single extras de pe viitorul album al lui 50 Cent, „Animal Ambition”. Artistul a lansat piesa împreună cu un videoclip, primul material scos ca artist independent, după ce a plecat de la label-ul unde și-a început cariera de artist rap. 50 Cent mai datora label-ului  „Interscope” încă un album, însă el afirmă că nu a trebuit să plătească nimic în plus înainte de a încheia deal-ul și a-și continua cariera pe cont propriu. Acest fapt se datorează în mare parte și relației speciale și foarte strânse pe care acesta o are atât cu Eminem, cât și cu Dr. Dre. „Animal Ambition” reprezintă albumul cu numărul cinci al artistului și urmează să apară pe piață începând cu data de 3 iunie 2014.

Cât despre „The Funeral”, 50 Cent a susținut în declarațiile sale că:

Este un concept pentru o poveste pe care am scris-o în stilul unui scenariu unde nu este vorbă multă și se centrează pe un singur personaj. Sunt o mulțime de flashback-uri. Începe cu sfârșitul și se întoarce precum în filme.

Premiera videoclipului a avut loc pe Forbes.com, la alegerea artistului, care are acum posibilitatea de a-și organiza după bunul plac programul atât în ceea ce privește timpul petrecut în studio, cât și cel referitor la lansarea pieselor și videoclipurilor sale. Vă dorim audiție și vizionare plăcute!