Video Ad Litteram – Un golan devenit poet

 Trupa Ad Litteram, reprezentată de Scânteie, revine cu o nouă piesă promovată prin intermediul unui videoclip inedit.

 Piesa se numește „Un golan devenit poet” și este realizată pe un instrumental ce conține sample din piesa Angela Similea – „Un albastru infinit”, produs de Angeles. Mix-ul și master-ul este realizat de Benzen la Cutover Studio, aranjamentul instrumental fiind făcut de Scânteie.

 Mihai Stănculescu, Claudiu Ristea și Cristian „Scanteie” Ionescu sunt numele celor care au contribuit la realizarea videoclipului pe care îl puteți vedea mai jos.

 Premiera videoclipului a avut loc pe site-ul MarphăHipHop.tv, iată comunicatul de presă care însoțește lansarea acestui videoclip:

Ad Litteram revine pe micile ecrane cu un nou single – „Un golan devenit poet”. Clipul piesei a fost realizat fără niciun scenariu prestabilit. În cele patru minute și jumătate este prezentată viața de noapte din Bucureşti, lipsită de limite.

 „În piesa se vorbește despre ceea ce sunt, despre faptul că trăiesc după regulile mele, indiferent de ceea ce văd în jurul meu”, spune Scânteie.

 Ca și tema piesei, clipul a fost realizat fără reguli stabilite de alții. A fost filmat într-o singură noapte și dintr-o bucată. Protagoniștii – Ad Litteram (Scânteie) și modelul Xenia Ilea au făcut ce au vrut și ce au simțit în fața camerelor, fără a respecta vreun scenariu. Asta face din videoclipul piesei o premieră pe piața industriei muzicale din România.

 Piesa mai cuprinde și un mesaj pentru așa-zișii cântăreți de rap care cred că pentru a face parte din această lume au nevoie doar de o piesă cu un text plin de clișee, pe care ascultătorii să dea ritmic din cap.

 Single-ul „Un golan devenit poet” cuprinde sample din piesa Angelei Similea – „Un albastru infinit” și dă numele următorului proiect semnat de Ad Litteram, pe care vor mai fi incluse și piese precum „Caustic 13”, „Belvedere” și „E joaca!”.

 Artistul a scris textul, s-a ocupat de aranjamentul muzical și de de post-producția videoclipului.

 Instrumentalul a fost realizat de Angeles, mix-ul/master-ul piesei de Benzen, iar imaginea de Mihai Stănculescu și Claudiu Ristea. „Un golan devenit poet” este un produs marca Trip Label.

Vizionare plăcută!