Black Eyed Peas

 Mulți dintre cititori vor ignora acest articol la citirea numelui său. Doar Black Eyed Peas este echivalentul cuvântului „comercial”, iar tot ce iese din sfera „underground” nu merită atenție.

 Totuși, ar fi frumos să ne amintim de activitatea acestei trupe până la apariția lui Fergie, activitate în cadrul căreia au apărut albumele „Behind The Front” și „Bridging The Gap”.

 Fie că will.i.am a folosit sau nu ca sursă de inspirație pentru „Yesterday” piesa „Honey” semnată de Erykah Badu, conceptul piesei este unul interesant, care a reușit să mă surprindă, mai ales că vine din partea unei trupe ca aceasta.

 Aceștia și-au propus să se întoarcă la „rădăcinile hip hop-ului extern”, iar cei care fac parte din „adevărata școală”, după cum o numesc membrii trupei, sunt artiști și trupe consacrate ale hip hop-ului, precum Queen Latifah, N.W.A, Wu Tang Clan, Black Sheep, Ol’ Dirty Bastard, Large Professor, De La Soul, etc.

 „Yesterday” este însoțită de un videoclip și conține sample-uri din cele mai cunoscute piese, astfel Black Eyed Peas reușesc să facă o trecere în revistă nu doar a artiștilor care le interpretează, ci și a pieselor care și astăzi sunt prezente în playlist-ul fiecăruia dintre noi.

 Vizionare plăcută!