Great Eyedeas Never Die

 Au trecut 5 ani de când Eyedea s-a stins din viață, însă acesta nu a fost uitat de către cei care-l cunoșteau. Blueprint a lansat o piesă nouă intitulată „Great Eyedeas Never Die”, care beneficiază de un videoclip și care este un tribut pentru prietenul său.

 „Great Eyedeas Never Die” este extrasă de pe materialul „King No Krown” care va fi lansat la sfârșitul acestei luni. Albumul poate fi pre-comandat de aici.

 Dens și întunecat, optimist și poetic, „King No Krown” este diferit de celelalte materiale ale lui Blueprint. Acesta este cel mai conceptual și mai personal album al său, deoarece întreg albumul este un tribut pentru hip hop, pentru persoanele dragi pe care le-a pierdut și pentru moștenirea lăsată de doi MCs care nu mai sunt printre noi – Eyedea și J Dilla.

 Iar la final, deoarece piesa este dedicată artistului menționat mai sus, vă voi vorbi puțin despre acesta.

 Ei bine, Micheal Larson (Eyedea) a fost mai mult decât totalitatea pieselor, battle-urilor, performanțelor și freestyle-urilor sale. Acesta a apărut ca artist independent sub numele de Oliver Hart, iar apoi, alături de DJ Abilities a format Eyedea & Abilities. Micheal a fost membru al labelului independent Rhymesayers înainte să-și fondeze propriul label – Crushkill Recordings. Battle-urile sunt cele care l-au adus pe scena hip hop-ului. Victoriile nu au contenit să apară, acesta câștigând în 1999 Scribble Jam, iar în 2000 battle-ul televizat „Blaze Battle”, sponsorizat de HBO. După moartea sa, în 2014, acesta a fost menționat de către Abbey’s Magazine în „Top 25 cei mai buni MC la partea de freestyle”.

 Audiție și vizionare plăcută!