Cred că sunt extraterestru

După cum bine știți, în acest week-end Bucureștiul va găzdui primul festival cu porțile deschise în timpul probelor de sunet – „SoundCheck Fest 021”.

Într-un articol anterior vă anunțam că în cadrul acestui eveniment muzical vor avea loc trei mari premiere: lansarea proiectului Fantome, împreună cu primul lor album – Micul Paris, lansarea Vol. III semnat de către Argatu și lansarea trupei Cred că sunt extraterestru.

Ei bine, cunoașteți cu toții „trimiterile” făcute de AFO către această latură extraterestră, utilizând deseori afirmația „Cred că sunt extraterestru”.

Acesta ne oferă primul videoclip al trupei Cred Că Sunt Extraterestru, și anume cel al piesei „Start Rec”, care a fost lansată în decursul zilei de ieri la Grădina cu Filme din București. Cel care s-a ocupat de regia videoclipului este Hypno, iar de grafică – Dan Basu.

Proiectul Cred Că Sunt Extraterestru a început în studio-ul Baba Novac – unde se înregistrează o mare parte din „muzica de bântuială” din folclorul undeground românesc, iar primul album al acestora este în lucru și va fi lansat în toamna anului curent.

Iată și spusele celui care a regizat videoclipul, cu privire la acesta:

Conceptul videoclipului Start Rec are legatură cu senzația că toți ne credem în felul nostru extratereștri și că sperăm că, într-o zi, să vină cineva de undeva de sus și să ne confirme. Unii dintre noi sunt mai pregătiți pentru acel moment și cu cât ești mai convins că acel moment va veni, cu atât devii mai observator și mai puțin implicat în ceea ce se întâmplă în jurul tău și încerci să te izolezi într-un observator (undeva la înălțime). Idealul apare când acolo în observator nu ești singur ci cu câțiva care cred în același sentiment ca și tine. Cred că sunt extraterestru și eu … de multe ori.

Dar și cele ale lui AFO cu privire la acest concept:

Nu m-am apucat să vorbesc despre creaturi mici și verzi cum mulți probabil se așteaptă să audă. Extraterestru este cel care nu este înțeles pe deplin, dar are capacitatea de a recepționa mesajele primite din Univers. În general, vorbim despre lupta pentru Adevăr, adevărul adevărat care este ținut ascuns de oameni înca de la formarea lumii, folosirea Cunoașterii cu întelepciune, explorarea și conservarea cunoașterii și practicile spirituale ale strămoșilor noștri. Aș zice că este o muzică de stare. Stări cu care se poate identifica oricine e conștient de propria percepție. Albumul este dedicat în totalitate tuturor celor care au plecat dintre noi, celor care sunt prezenți printre noi și celor care urmează să se nască.

Vizionare plăcută, și distracție plăcută la SoundCheck Fest 021!