1669799_10152548484856124_1694718441_o

Kelis a lansat videoclipul primului ei single extras de pe viitorul album, „Food”. De-a lungul carierei sale de 15 ani, Kelis a trecut prin cateva transformări semnificative. În calitate de muză a lui Pharrell, artista a scos și câteva piese mai ciudate, cu influențe pop funky, precum „Milkshake”, ce au cucerit radiourile americane. Și-a pus amprenta și mai mult prin piese R&B ca „Bossy”, devenind ulterior, pe ultimul ei album din 2010, „Flesh Tone”, o divă electro house. După toate aceste transformări, artista a decis să combine cele două mari iubiri ale ei, muzica și mâncarea, pe un album care nu putea fi denumit altfel decât „Food”.

„Jerk Ribs”, primul ei single de pe acest album, este produs de Dave Sitek și îmbină vocea artistei cu un cor sclipitor și un beat de fundal asemănător bătăii din picior. Videoclipul este la fel de eclectic precum piesa în sine, ilustrând un melanj de texturi luxuriante și pietricele. În acest video, ca și în cazul gătitului, accentul nu cade pe produsul final, ci mai degrabă pe procesul în sine. În legătură cu acesta, Kelis afirmă pentru publicația „TIME”, unde a avut loc și premiera materialului, că:

Această piesă reprezintă piatra de temelie a albumului meu, așadar mi-am dorit ca acest videoclip să arate ca viața mea, ca dragostea mea – înapoi unde a început totul.