Sunet Fin (web cover)

După videoclipul piesei „#Bassbalans” realizată în colaborare cu DJ DOX, trupa bucureșteană Sunet Fin ce realizează un gen de hip hop alternativ revine cu o nouă piesă ce beneficiază de un videoclip postat pe canalul de YouTube al trupei.

Piesea poartă chiar numele formației și anume, „Sunet Fin”, formație care presupune:

Pentru că vorbim despre componența trupei iată și istoricul acesteia:

În luna martie 2014, Sthelu de la trupa R A S A, lucrand la E.P Classic, a avut viziunea acestui material reorchestrat cu live band. Zis și făcut… Impreuna cu Vladimir, un prieten toboșar, au început să caute oamenii potriviți pentru formație. Sthelu, aradean stabilit în capitală, l-a întâlnit pe Robert Munean, basist originar din Târgoviște, cu care au început discuțiile despre noul proiect muzical.
În iunie, Vladimir, toboșarul aradean care stătea la Timișoara, s-a mutat în București. Mai era nevoie de un chitarist. După niște căutari și câteva audiții, a fost găsit omul potrivit, Alexei Rus, originar din Chișinău.
E.P.ul CLASIC, semnat Sthelu vs Ripp, a fost lansat pe canalul de Youtube al trupei R A S A în vara anului 2014 și de atunci întregul materialul a fost adaptat pentru formatul de live band. Ideea de la care s-a pornit a fost adaptarea albumului, care să închege trupa pentru noile creații muzicale. Din atmosfera de la repetiții s-a stabilit că cea mai potrivită denumire este „Sunet Fin” denumire inspirată din titlul unei piese de pe materialul „Clasic”.

Piesa de față a fost mixată și masterizată de către Benzen de la Cutover Studio, iar de regia, camera și montajul videoclipului s-a ocupat Răzvan Ionescu reprezentând Osiris Film.

Această lansare vine și cu o informație legată de activitatea trupei, pe care o găsiți în următorul comunicat:

Salut, prieteni! Din cauza tragediei din Colectiv, am hotărât împreună cu trupa ca lansarea primului material (Muzica nu moare E.P.), care trebuia să fie lansat în 3 decembrie la Club B52, să fie amânată până în februarie sau martie, anul viitor. Nu avem starea necesară să pregătim show-ul acum, dar vă vom bucura ochii și urechile începând de mâine seară, orele 23:00 la Music Channel, cu premiera celui mai nou videoclip, intitulat „Sunet Fin”.

Vă mulțumim pentru înțelegere și sperăm c-o să vă placă videoclipul. Începând de joi, îl veți găsi și pe canalul de youtube al trupei. Sănătate maximă tuturor!

Vizionare plăcută!