N-ar trebui

Din 2013, Vlad Flueraru nu încetează să ne surprindă. Tânărul MC din Târgu Mureș ne lovește cu „versuri deștepte” și de data aceasta lansând o nouă piesă intitulată „N-ar trebui”.

De producție s-a ocupat însuși Vlad, instrumentalul conținând un sample din „Freddie Hubbard – Little Sunflower”.

„N-ar trebui” are un prolog și un epilog, prologul reprezentând un extras din Coverkiller Nation, iar epilogul este intitulat „D Respect” și este un extras din Podcast-ul săptămânal „DuBL D’s”.

Vă voi lăsa și cuvintele pe care Vlad le spune despre piesă:

„Tocmai ce am încărcat o piesă nouă pe canal. E despre elitism și caracterul său dăunător. Elitismul fixează o barieră în fața schimbării mentalității, a cristalizării simțului critic și chiar și în fața drumului ce duce spre noi orizonturi. Și mă refer strict la hip-hop, de data aceasta. E o concepțtie greșită. Dacă rămâi cu impresia că unul din rapper-ii tăi preferați e „putred” (după cum ar spune Macanache) chiar și după ce scoate o piesă mediocră, atunci situația e gravă. Înseamnă că nu vrei să accepți faptul că există o diferență între calitate și vanitate. De ce? Pentru că nu se permite să critici (în mod constructiv) artistul ce ți-a oferit precepte precum: „Am un flow cât China” sau „Sare sala când mă vede” – un sofism destul de amuzant. Am dat acum ceva timp peste o propoziție care a devenit pentru mine o axiomă: „Cei care știu putine nu acceptă un punct de vedere contrar.” Word! – in el scriu textul asta. Daca esti elitist, pierzi multe. Ignoră noul, și vei avea mereu convingeri perimate. Ignoră vechiul, și vei fi tot timpul profan în exprimarea opiniilor. Deci… ce e de facut? ASCULTĂ întregul material și vei VEDEA.”

 

Audiție plăcută!