Pentru ca iubim ceea ce facem aici, ne-am facut un obicei foarte placut de a sustine hip hop-ul romanesc si de a fi alaturi de artistii nostri. Asadar am tinut neaparat sa venim cu ceva nou. Ca sa stii sigur cum stau lucrurile despre fiecare piesa pe care o asculti, RadioONMusic.ro va porni intr-un nou proiect care se numeste “Weekend Song“. Totul consta in publicarea unei piese pe sfarsitul saptamanii, plus un mic interviu cu artistul, in care ne va raspunde la intrebari strict despre piesa publicata.

Cu o mica intarziere, din motive tehnice, weekendul acesta va prezentam piesa lui 6ase:6ase, un featuring cu Honey si Mark. Piesa „Cei mai corupti” direct de pe albumul „Salajan din nou pe harta” a starnit controverse mari in randul organelor de politie, acesta atacand grav justitia romaneasca. Pentru mai multe detalii, va invit sa cititi micul nostru interviu cu cel care pastreaza vie ramura aceasta de „gangsta rap”, in Romania.

In primul rand, de ce ai ales colaborarea cu Honey (o fata) pentru piesa „Cei mai corupti”?

Colaborarea cu Honey pentru piesa „Cei mai corupti” a venit de la sine. In anul 2000 eu am descoperit-o – practic – pe Honey, ca si pe Fratele Trei. Trebuia sa avem un proiect impreuna produs de La Familia. Nu am terminat decat 5 piese, albumul nu a mai aparut, pe piata au aparut doar 2 singel-uri „Ghici cine ti-o trage!” si „Ar trebui sa stii”. Deci aceasta colaborare, in anul 2004 a venit fara nici o indoiala. Honey este cea mai tare rapperita si una ditre cele mai bune voci din Romania, iar piesa a iesit exact cum mi-am dorit la acea vreme…

Au fost factori externi sau chiar personali care te-au determinat sa scrii versurile piesei?

Am scris versurile insipirandu-ma din faptele si lucrurile care se intamplau in acea perioada, viata si lumea de atunci, multe lucruri fiind valabile si azi. Nimic personal.

Insa, mai sunt valabile? Totusi, sunt 8 ani de atunci. S-a schimbat ceva in bine, legat de justitie?

S-au schimbat multe lucruri in bine, dar inca suntem cu mult timp in urma fata de altii. La nivel politic inca suntem condusi de aceeasi oameni. In politica si justitie nu poti sa intrii decat daca esti var, frate sau prieten cu cineva de acolo, pentru ca interesul lor este sa-si aduca marionetele lor.

Mesajul piesei este transmis la scara mai inalta, acesta fiind dedicat mai mult institutiilor publice autorizate din Romania. Ai intampinat divergente in acest fel dupa lansarea piesei/clipului?

Am ramas placut surprins ca in anul 2004 videoclipul melodiei „Cei mai corupti” a fost unul dintre cele mai difuzate pe posturile tv de profil si nu am intampinat nici un fel de divergenta. Am ales acest subiect pentru ca nimeni nu facuse un videoclip in care sa zica ceva contra acestor institutii si am reusit sa ma exprim liber.

Piesa este una old sckool, cu adevarat gangsta rap. Prin 2004, putini aveau curajul sa includa versuri in engleza pe piesa. Pot considera asta si un pas spre evolutie in rap. Fanii tai cum au perceput aceasta schimbare, acest mod de a transmite mesajul mai departe de granita?

„Salajan din nou pe harta” este primul album jumatate in romana, jumatate in engleza, in intregime (probabil si singurul). Ascultatorii de hip-hop asteptau un album 6ase:6ase din 1998, in 2004 cand a aparut albumul lumea l-a primit cu destul de mult etuziasm, chiar si in afara tarii, pt ca am folosit foarte multe dialecte din State, dorind un album gangsta original. Dealtfel este o moda de cativa ani pana in prezent de a canta in engleza sau combinat cu romana, in acel timp eu eram singurul care a facut asta pe un intreg album si inclusiv pe piesa „Cei mai corupti”.

Si ca o completare a ceea ce a zis legat de piesa ce v-o prezentam saptamna aceasta, intrebat de un viitor proiect semnat 6ase:6ase, acesta ne-a spus ca:

Anul acesta va aparea un nou album 6ase:6ase. Nu stiu exact pe ce data, dar se va numii „Zarurile au fost aruncate”. Va fi o surpriza acest proiect. Un album special. Va avea si cativa invitati, un sound nou, curat, inovator, voi pastra stilul gangsta rap la care voi adauga si alte linii.