Dr. Dre

dr-dre-2001

 Cunoscut și ca „The Chronic 2001”, cel de-al doilea material discografic al artistului Dr. Dre a fost lansat pe data de 16 noiembrie a anului 1999, MC-ul american păstrând pentru acesta numele de „2001”.

 Deși inițial a fost conceput ca un mixtape, materialul a căpătat statutul de album, fiind lansat prin intermediul labelului Interscope Records, fiind o continuare a albumului de debut intitulat „The Chronic”.

 Pe lângă contribuția lui Dr. Dre în ceea ce privește realizarea producției muzicale a albumului, se fac remarcați și alți artiști precum Mel-Man și Lord Finesse. Alți artiști cu care Dre a colaborat sunt The D.O.C., Hittman, Snoop Dogg, Kurupt, Xzibit, Nate Dogg, Eminem, etc. Alături de aceștia a prins contur tracklist-ul albumului, care cuprinde 22 de piese.

www.respecta.com

www.respecta.com

 Albumul s-a bucurat de succes, debutând pe locul doi în U.S. Billboard 200, fiind vândut în număr de 516,000 de copii în prima săptămână de la lansare. În august 2015, acesta s-a vândut în număr 7,800 000  de copii doar în Statele Unite ale Americii. Pe lângă aceste clasamente, trei dintre piesele care se regăsesc în tracklist-ul afișat mai sus au fost certificate cu platină de către RIAA.

 Acestea fiind spuse, vă doresc audiție plăcută!