Album Omu Gnom -  (web cover)

La ora 00:00, Omu Gnom a lansat cel de-al cincilea album solo intitulat „?!” sub forma unui cadou pentru ascultători o dată cu sărbătorirea zilei de naștere.

Acesta va beneficia de o lansare în cadrul celei de-a treia ediții theJam ce va avea loc sâmbătă, pe 16 mai în clubul bucureștean Colectiv. Eveniment pentru care site-ul nostru a pregătit un concurs.

Noul album numără 15 piese și conține colaborări cu un număr mare de artiști: DJ Undoo, Fratele, creTzu, Exile, Error, Dspekt, Psihotrop, DJ Muh’fuckah, Celălalt, Mistic și Slim Rocka.

Iată și un scurt istoric a carierei artistului:

Fondator al trupelor Raparta, Ateliere de creație și Măcel Mai Chill, Omu Gnom este unul din artiștii reprezentativi ai underground-ului românesc. Cu o experiență în arta de a scrie de 15 ani și în savoarea sunetelor, că beatmaker, de aproape toți atâți ani, Omu Gnom se recomandă a fi o carte foarte bună de citit pentru cine vrea să asculte o muzică din suflet cu un mesaj puternic.

În anul 2000 formează Raparta, alături de care a scos 3 materiale: 2 e.p.-uri – Un buchet de flori (2004) și Un buchet de cuvinte (2007) și un album – Rapartamentu’ (2005). Raparta a fost membră al label-ului independent Urban Records din 2002 până în 2005 și a fost prezentă pe diferite compilații lansate sub case de discuri și independente (Lichidare de stoc, Underground Phase One, Loop Records, Proiectul Verde).

În 2011 apare Ai grijă să n-ai griji, primul material solo al artistului, un album care s-a bucurat de mult succes devenind un clasic. La o lună distanță apare Nu uită să nu uiți, un album cu multe colaborări importante (Norzeatic, Bean Mc, Kazi Ploae, Dj Undoo, Dj Limun și mulți alții). Ambele albume au fost unite într-un pachet de 35 de piese disponibil la download gratuit și comandă în original pe site.

În 2013 apare Program de lucru, primul album Ateliere de creație. Albumul este produs în cea mai mare parte de Omu Gnom. La sfârșitul aceluiași an iese Atenție la neatenție (Partea I), acest album fiind începutul unei serii de albume tematice, sociale, care sunt menite să tragă un semnal de alarmă în legătură cu tot ce se întâmplă pe meleagurile noastre. La 6 luni distanță, în 2014 Omu Gnom lansează Atenție la neatenție II, continuare binevenită a primei părți cu aceeași tematică.

Anul 2015 îl găsește pe Omu Gnom lucrând de zor la al doilea album Ateliere de creație – Ore suplimentare, „un album clasic ca un taxi într-o zi de vară”, cum însuși artistul recunoaște. În luna mai, pe 15, de ziua lui, Omu Gnom lansează un album cu un titlu greu de pronunțat dar cu un conținut mai mult decât potrivit: !?. Este un album care reprezintă o evoluție artistică și în același timp o revenire către stilul clasic.

Pentru mai multe informații legate de carieră, Omu Gnom ne invită să ascultăm piesa 15 de pe noul album !?.

Materialul poate fi descărcat de pe pagina artistului sau urmând link-ul postat în finalul acestui articol. De asemenea materialul poate fi comandat urmând aceiași pagină împreună cu celelalte albume pe care artistul le-a lansat în anii precedenți.

Tracklist:

01. Hei
02. Bine ne-am regăsit (cu DJ Undoo)
03. Fraze de soare (cu Fratele)
04. Regula neregulii
05. România nevinovată (cu creTzu)
06. Sesiune (cu Exile)
07. Frustrarea invidiei
08. Claritate
09. În zilele noastre
10. Personajul
11. Rap-ul e pe mâini bune 2 (cu Error, Dspekt, Psihotrop și DJ Muh’fuckah)
12. Obișnuință
13. Printre cuvinte
14. Genul ăla de piesă (cu Celălalt, Mistic și Slim Rocka)
15. Nivele denivelate

Descarcă