Hardcore Hooligans

 Tragedia din clubul Colectiv a „trezit” multe persoane și a reușit să mobilizeze populația țării noastre într-un mod demn de respect și apreciere. Ați văzut ce anume se petrece în marile orașe din țară, sau poate chiar ați luat parte la protestele din zilele trecute. Știți prea bine în ce moment ne aflăm și cât de importantă este vocea oamenilor care strigă pentru un viitor mai bun, pentru o schimbare și pentru siguranța zilei de mâine.

 Sunt sigur că ați citit pe internet mesajele unor artiși, a căror subiect îl constituie modul de dezvoltare sau de consumare a artei în România. Nu are rost să discutăm despre asta, având în vedere că există deja un număr mare de persoane care au reușit să pună punctul pe i și v-au explicat, în cel mai sincer și real mod, problemele pe care artiștii le întâmpină aici. Cu toate acestea, vreau să vă ofer posibilitatea de a citi mesajul pe care băieții de la Hardcore Hooligans, printre care mă număr și eu, vi-l transmit:

 Salut,

 Ne facem datoria față de tine anunțându-te că din motive evidente, personale, profesionale și de etică, ediția 5 Hardcore Hooligans, împreună cu proiectele aferente, se amână, iar implicarea noastră se concretizează în cu totul alte parți, gemene vremurilor ce le trăim – acest lucru nu înseamnă ca tot goblenul s-a deșirat, proiectele fiind gândite, organizare, optimizate și evoluate în continuare, în fundal, fiind lucrul la care suntem buni… dar astea sunt căcaturi în clipa de față.

 Ți-am scris, de fapt, ca să-ți transmitem un mesaj ce sperăm să fie înțeles și primit așa cum merită, de tine, publicul nostru, și de tine, cel ce ai găsit scrisoarea asta undeva în PC:

 Sunt oameni ce au pierdut aceeași luptă pe care o purtăm cu toții – de la artiști, la organizatori, la public și patroni de cluburi: lupta pentru un viitor în care putem crede, indiferent de culturi, clase sociale și rădăcini, scop comun de asemenea.

 Ne este imposibil să nu ne vedem în aceeași barcă și să nu ne aducem aminte cum și tu ai fost în prima linie în anii ce au trecut, mai ales datorită caracterului, paralel colectivului social, ce-l avem în comun. Motiv pentru care te intrig…

 Hip hop-ul este în stradă! Arta este în stradă! Încetează să ne citești redactările și du-te să-ți câștigi viitorul. Schimbă-te ca om; aleargă cu și pentru frații tăi, ca la rândul lor să alerge cu și pentru tine. Înarmează-te cu valori, fapte, cuvinte de neîntors și soluții, iar în ultimă instanță, arde-i în piețele publice; nu lăsa pe nimeni să te întoarcă din drum sau să-ți spună cine ești.

 Întoarce-te cu firimituri, pâini întregi sau fabrici de cereale, dar niciodată cu mâna goală. Dacă și-a avut scopuri tot ce am încercat noi ca și concept să facem local, acestea au fost să-ți arătăm la ce sunt supuși tinerii ce încă au speranțe în vise, unde se poate ajunge unitar, cine sunt dușmanii, cum putem închide guri sub un singur drapel și cel mai important, să îți pregătim caracterul pentru ce se întâmplă acum; drapelul s-a schimbat, e drapelul tuturor românilor, dar lupta e abia în debut. Sunt multe de spus, am văzut multe, știm multe, dar momentan…
IEȘI ÎN STRADĂ!

PS: Take care bromigo și să ne vedem cu bine la o bere povestind cum am schimbat societatea în care ni se nasc copii.

Semnat:
Artiști ai țării