Debutand cu albumul MILLENNIUM METAPHORS, PHI LIFE CYPHER au avansat treptat pana la statutul de una dintre cele mai respectate trupe din Marea Britanie. Grupul este compus din 2 MC: SI-PHILLI si LIFE MC, ale caror versuri rapide, energetice si inteligente se combina cu beat-urile grele ale producatorului DJ NAPPA. Cei 3 au inceput sa faca muzica impreuna in 96 dar le-a trebuit mai mult timp pentru a se consacra. Printre motivele pentru care au ajuns in varful piramidei MC-ilor englezi se numara si faptul ca au fost finalisti in competitia organizata de mogul-ul hiphop-ului englezesc, TIM WESTWOOD, in 2000, sau prestatia devastatoare de pe posse-cut-ul lui DJ SKITZ, ‘Fingerprints of the Gods’. De atunci au avut ocazia sa colaboreze cu nume ca THE HERBALISER, DJ VADIM, TASKFORCE sau ROOTS MANUVA si au mers in turneu alaturi de GORILLAZ, aparand si ca invitati pe remixul hitului acestora, “CLINT EASTWOOD”.

Apare si primul material solo al lui Life MC, intitulat EVERYDAY LIFE, unde acompaniat de acelasi sound marca DJ Nappa, are ocazia sa atace teme mai personale si mai adanci decat pe albumul PHI LIFE.

Audio: LIFE MC – Trust

In 2004, grupul si-a solidificat pozitia in elita muzicii britanice cu al 2-lea album,
HIGHER FORCES. Beat-urile sunt de aceasta data mai putin sumbre decat cele de pe primul album, dar versurile celor 2 MC nu sunt deloc mai putin feroce sau mai superficiale. Albumul se bucura de participarea unui al 3-lea MC, SKIT SLAM, ca membru neoficial in grup.

Life MC mai are la active inca 2 albume solo, REALITIES OF LIFE aparut in 2006 si OUTSIDE LOOKING IN aparut chiar anul acesta. Ambele albume mentin standardul ridicat al celorlalte release-uri si ii ofera din nou posibilitatea de a trata subiecte mai personale decat pe albumele Phi Life

Pe langa discografia “fara greseala”, principalul atu al trupei a fost dintotdeauna show-ul live care combina energia si prezenta scenica aparte a celor 2 MC cu tehnica DJ-ului. Momentul cel mai apreciat al show-urilor este insa acela in care Life isi demonstreaza capabilitatea ca MC de freestyle, improvizand rime pe loc minute in sir, motiv pentru care in majoritatea cazurilor show-urile Phi Life Cypher intra in prelungiri.

Myspace: http://www.myspace.com/philifecipher