Hardcore Hooligans

 Pe data de 27 ianuarie se împlinesc doi ani de la lansarea editorialului intitulat „Renașterea mișcării hip hop sub conceptul Hardcore Hooligans”, unde am avut plăcerea să vă relatez, atât însemnătatea, cât și istoria nașterii acestui proiect. Am finalizat acel articol prin a vă aduce la cunoștință faptul că data de 31 ianuarie a anului 2014 avea să marcheze desfășurarea evenimentului „Hardcore Hooligans Party”, care s-a bucurat de reacția pozitivă a publicului constănțean de hip-hop.

 În cadrul evenimentului a avut loc o demonstrație de beatbox, realizată de către Rusu Iulian și Purice, doi dintre cei mai promițători beatboxeri care au participat în cadrul competițiilor de beatbox ale Hardcore Hooligans. De asemenea, pe scenă s-au aflat Psihotrop, Cosmo, J Saw, Haos, Sili și Crețu, care au susținut un cypher ce mi-a adus aminte de primele adunări de dinaintea nașterii HCH-ului. Totodată, petrecerea respectivă a avut parte de o sesiune de BODD, alături de Psihotrop, Cosmo și J Saw.

 Acum că știți aceste detalii, mă simt nevoit să vă spun ce anume s-a întâmplat cu „On The Run Hooligans” și „Hooligans Beat-tape”: Unul dintre aceste proiecte a picat, în timp ce celălalt a ajuns la cel de-al treilea episod. În cazul în care vă întrebați despre ce anume vorbesc, vă informez că pe data de 25 ianuarie a aceluiași an, cu șase zile înaintea petrecerii despre care v-am scris în rândurile anterioare, este lansat „Hooligans Beat-tape Vol. 1”, alături de Ras Dread.

 Proiectul „Hooligans Sessions” continuă, motiv pentru care cel de-al 5-lea episod este lansat pe data de 10 martie, avându-i ca invitați pe Trântoru’, Cenușă, Ferat, Purice, Rusu Iulian și Haos.

 Pe data de 2 aprilie este dezvăluit proiectul ce poartă numele de „Pass the MIC”, care are ca scop principal stabilirea colaborărilor cu artiști din alte orașe ale țării noastre, în afară de Constanța, și promovarea acestora în mediul online. Cei doi artiști care au luat parte în cadrul acestui proiect sunt Insipid și Sub Check, pe care i-ați ascultat, în mod sigur, dacă obișnuiți să urmăriți articolele postate pe site-ul nostru. Cu toate acestea, proiectul se bucură doar de un singur episod până în prezent, pe care vă invit să îl vizionați în continuare:

 Luna mai este marcată de lansarea volumului cu numărul doi din cadrul „Hooligans Beat-tape”, unde J Saw prezintă cinci instrumentale, primite în mod pozitiv de către publicul din undergroundul constănțean.

 Anul 2014 reprezintă lărgirea ariei de acțiune a acestor evenimente. Pe data de 30 mai, în clubul constănțean Heaven’s Hell, se desfășoară prima preselecție pentru finala Hardcore Hooligans, soldată cu victoria lui Psihotrop în cadrul competiției de BODD, urmat de către Cenușă și Cosmo. De asemenea, câștigătorul preselecției din cadrul competiției de beatbox este Purice, locul doi fiind ocupat de către Flitch. Totodată, Lupu și Rusu Iulian primesc wildcard pentru trecerea în finala ce urma să se desfășoare la începutul anului 2015. Seara este marcată, de asemenea, de două sesiuni de cypher, pe scenă urcând D.Blaze, Haos, Crețu, J Saw, Vertigo și Cenușă.

 La finalul acestui eveniment, echipei Hardcore Hooligans i se alături Neagu Mihai, care urmează să fie prezent în cadrul fiecărei preselecții din anul respectiv.

 Astfel, pe data de 13 iunie are loc a doua preselecție, desfășurată în Old Time Caffe – Club & Lounge din orașul Năvodari. Pot afirma că acesta este momentul în care dezvoltarea conceptului a luat amploare, căci locația respectivă este plină de artiști dornici de exprimare, preselecția BODD-ului aducându-i pe Cehaș2, Jimmy și Ciochi în finala HCH-ului. Chiar dacă în cadrul acestui eveniment nu avem parte de participanți la categoria beatbox-ului, în sală este prezent Haos, care demonstrează talentul său în cadrul acestei arte, motiv pentru care publicul prezent este de acord ca el să beneficize de un wildcard pentru finală.

 Totodată, ca în cadrul fiecărui eveniment, această preselecție beneficiază de o sesiune de cypher, unde Cehaș2, Serhio, Ciochi, MC Bob, Hobo, Shadex, Hunter și Sekaze întrețin atmosfera, în diferite momente ale serii.

 O săptămână mai târziu, preselecțiile se opresc în Tzoc Caffe din Cernavodă, unde cei prezenți demonstrează faptul că hip hop-ul se poate manifesta oriunde, indiferent de locație și de numărul celor prezenți. Chiar dacă publicul este restrâns, seara este încărcată de energie pozitivă din partea lui Ed One, Gaby MC, Cosmo, Sictir, Willbur, Ax3L MC, CVDAS, Grimy și Gun Wild, participanții din cadrul sesiunii de cypher. Cei doi competitori care merg în finala competiției de BODD ale evenimentelor Hardcore Hooligans sunt Ax3l MC și Buggz, însoțiți de către Rabbid, care oferă o demonstrație de beatbox ce îi aduce premiul wildcard-ului.

 Sfârșitul acelei veri este marcat de colaborarea dintre Hardcore Hooligans și Sunete SubSol, în scopul realizării unui cypher ce îi are ca invitați pe Sekaze, Psihotrop, Ferat, Gun Wild și J Saw. Acesta a fost lansat pe canalul de YouTube al celor de la SSS, pe data de cinci septembrie, dar, în prezent, datorită unei probleme a cărei conținut nu îl cunosc, filmarea nu mai este disponibilă pe internet.

 Cu toate acestea, activitatea HCH-ului continuă pe parcursul anului 2014, astfel, prima ediție a evenimentului „Thursday the Fresh” are loc pe data de 4 noiembrie. În cadrul acestei petreceri sunt invitați Psihotrop și Ferat, care au întreținut atmosfera pe fundalul audio asigurat de Etto.

 Acest proiect este realizat din dorința de a schimba stilul petrecerilor studențești de joi seara, motiv pentru care continuă să fie organizat până la cea de-a treia ediție, de fiecare dată oferind șansa artiștilor de a se face auziți, datorită sesiunilor de Open MIC.

 Finalul anului 2014 este marcat de ultima preselecție, realizată în clubul La Scena, din orașul Mangalia, pe data de 1 noiembrie. În acea seară, localul a fost plin, iar publicul prezent a dat dovadă de una dintre cele mai călduroase primiri și de energie constantă, pe întregul parcurs al nopții. Sesiunea de cypher îi are ca invitați pe Phunk B, Cenușă, Haos, Psihotrop și Ferat, care oferă celor prezenți definiția hardcore-ului. Cu toate acestea, cei doi artiști care se califică în finala competiției de BODD sunt DAG și Frick, beatbox-ul fiind acaparat de către Șopârlă și Jack Napier.

 Începutul anului 2015 este marcat de lansarea unei noi sesiuni, cea cu numărul șase, alături de Marius Beat, Flitch, Bugales, Arkano, D.Blaze și Ciochi, pe instrumentalul piesei ce se intitulează „Confidence”, semnată de către Evidence.

 Pe data de 19 ianuarie este lansat cel de-al treilea episod al proiectului „Hooligans Beat-tape”, de această dată alături de OnaSis. Astfel, volumul trei al acestui proiect reprezintă ultimul volum lansat până în prezent. Cu toate acestea, „Hooligans Beat-tape” va continua în viitor!

 Finala celei de-a patra ediții a evenimentului Hardcore Hooligans are loc pe data de 30 ianuarie 2015, în clubul Heaven’s Hell. Astfel, finaliștii competiției de BODD sunt Psihotrop, Cenușă, Cosmo, Jimmy, Cehaș2, Ciochi,  Ax3L, Buggz, DAG și Frick. (Din motive personale, Ax3L nu a putut fi prezent în cadrul acelei seri, cedându-i locul său lui Dan.)

 Juriul acestei competiții este format din Nestor și Phunk B, care desemnează câștigătorul serii ca fiind Psihotrop, urmat pe locul doi de către Cosmo.

 În cadrul competiției finale de beatbox s-au calificat Purice, Flitch, Lupu, Haos, Rusu Iulian, Rabbid, Jack Napier și Șopârlă, bătălia finală fiind dată între Purice și Rabbid. Acestea fiind zise, vă las să urmăriți videoclipul de mai jos, pentru a afla cine este desemnat campionul ediției cu numărul patru:

  Pe lângă aceste aspecte, în cadrul finalei a avut loc nelipsita sesiune de cypher, realizată de către Sekaze,  B-Sounds, Vertigo, Phunk B și J Saw.

 Data de 14 aprilie a anului 2015 desemnează cea mai recentă sesiune lansată de HCH, alături de Cenuşă, Serhio, Condrea, Shadex, Cosmo, Psihotrop, Ferat, Trântoru, D.Blaze, DAG, Haos și Spider, pe o producție audio semnată de către Sictir și Bugales.

 Apoi…liniște. Anul 2015 reprezintă punctul de schimbare al echipei Hardcore Hooligans, care, în momentul de față, este formată doar de doi dintre fondatorii săi: Robert Drăgoiu și Radu Mihai. Totuși, ce a reprezentat această perioadă de liniște? Răspunsul este simplu: O evoluție și o maturizare enormă a acestui concept. Pe data de 29 decembrie vă spuneam că „Hardcore Hooligans prezintă The INFAMOUS!” – proiectul urmând să fie dezvăluit în prima săptămână din ianuarie, a acestui an. Nu ne-am ținut de cuvânt din acest punct de vedere, tocmai pentru a avea ocazia să vi-l prezentăm în această seară, căci The INFAMOUS este, începând din acest moment, în online!

 Ce înseamnă acest lucru și ce schimbare a suferit Hardcore Hooligans? Răspunsurile le puteți găsi în aceste două articole:

  1. The INFAMOUS în online!
  2. Despre Hooligans și evoluția sa