Pentru ca vorbeam cu colegul meu Lil Freek, cam ce invitati sa avem la interviurile de sfarsit de an, ne-am gandit ca e momentul potrivit pentru Scanteie (Ad Litteram), deoarece tocmai a lansat un videoclip la piesa „Rani Cicatrizate„, care este in colaborare cu VD si Angeles. Piesa „Rani Cicatrizate” poarta si numele albumului, despre care mai multe detalii vei afla in interviul de mai jos.

mSc: Salut Scanteie, bine te-am gasit pe RadioONMusic.ro si iti multumesc pentru ca ai acceptat invitatia mea de a raspunde la cateva intrebari.

Scanteie: Era de datoria mea.

mSc: Spune-ne si noua cateva detalii despre ultimul tau videoclip la piesa „Rani Cicatrizate”, piesa ce este in colaborare cu VD si Angeles. Cand, unde s-a filmat si cine s-a ocupat de regizarea lui ?

Scanteie: Pai de regie s-a ocupat ca si pana acum Alex Ceausu. Am vrut sa facem pur si simplu un clip de imagine, fara vreo poveste anume, asta pentru ca am considerat ca e destul de puternic mesajul piesei, am filmat prin iunie, exact in perioada cand era mai multa ploaie decat soare (ceea ce ne-a ajutat), locatia este un castel (conac) din Floresti-Prahova, micul Trianon, eu zic ca a iesit sexy.

mSc: Piesa da numele noului album semnat Ad Litteram ce va fi lansat in curand. Ne poti spune cateceva despre album ? Colaborari, numar track-uri, in general despre structura lui.

Scanteie: 15 track-uri pe care puteti gasi invitati ca: Doc, Tapinarii, Mr. Levy, Stoe Toxxic…etc., nu vreu sa-i insir chiar pe toti, sunt multi, am strans pe proiectul asta chiar toti artistii care imi plac si cu care n-am mai colaborat.

mSc: Cum a venit colaborarea cu VD si Angeles ? Si de cine e produs instrumentalul piesei ?

Scanteie: Span s-a ocupat de productie si chiar s-a ocupat bine, cat despre colaborare am vrut sa imbin 3 stiluri total diferite, iar rezultatul a fost pe masura. (continuare…)

mSc: Cine s-a ocupat pe partea de productie al albumului ? Spune-ne si noua daca se poate cateva nume.

Scanteie: Si aici sunt foarte multi, il avem pe Sez, pe eTas, Span, Nutzu…etc.

mSc: Cam pe cand sa ne asteptam la lansarea albumului „Rani Cicatrizate” ?

Scanteie: In cateva zile (saptamani), nu-ti pot spune exact cand, momentan se lucreaza la ambalaj (coperta). Cand va fi gata, iese si albumul, e chestiune de zile sau de saptamani.

mSc: De ce ai ales ca pe album sa fie incluse melodii mai vechi precum „Ne-am pierdut nemurirea” sau „Himeric” ? Tin sa precizez ca piesa „Ne-am pierdut nemurirea” a fost si nominalizata la categoria Best Hip Hop @ Romanian Music Awards 2009.

Scanteie: Sunt piese ce n-au fost incluse pe nici un material (chiar daca sunt mai vechi), iar locul lor e pe albumul asta.

mSc: Vei mai promova vre-un single de pe album inainte de lansarea materialului ?

Scanteie: Sigur, va mai iesi inca un clip si asta va coincide cu lansarea albumului, o sa dau detalii despre asta la momentul potrivit.

mSc: Daca tot suntem la subiectul promovare, ce parere ai despre promovarea artistilor pe site-urile de specialitate ? Vorbesti des cu ascultatorii tai ?

Scanteie: Merge spre mai bine, e in standarde treaba, Tv-ul si radioul pare sa conteze din ce in ce mai putin, momentan nu e asa, dar cred ca asta va fi traseul, iar cu ascultatorii vorbesc mereu cand am ocazia, n-am neglijat niciodata capitolul asta.

mSc: De ce Scanteie ? Ce inseamna numele tau in hip hop ?

Scanteie: Nu numai pentru ca are multiple forma sau intelesuri, era si un vers: ”un incendiu de proportii va porni intotdeauna de la o scanteie”, cam d’asta.

mSc: Sau de ce Ad Litteram, de unde vine acest nume, care este povestea lui ?

Scanteie: Stiam ca va veni o vreme cand va avea o mare rezonanta, haha :)), bineinteles ca are o poveste, dar n-am sa o expun acum.

mSc: Probabil multi stiu ca dupa multe formule, ai ramas singurul component Ad Litteram, de ce aceste modificari ? Si care este motivul pentru care atunci cand nu este piesa ta, esti trecut „Scanteie”, nu „Ad Litteram” ?

Scanteie: A fost practic o singura formula, cea cu care am si concretizat un albumul „Pana la ultima suflare”, vorbesc de M 105 si DJ Skid, pot spune ca am tinut mult la proiectul “Ad Litteram” si am zis sa-l duc mai departe singur (e pur si simplu un nume sub care ies albumele mele), d’asta nu ma pot prezenta cu un nume de proiect pe materialele altora.

mSc: Albumul va avea si un concert de lansare ? Daca da, unde si cand ?

Scanteie: Mai dureaza ceva, tre’ sa iasa mai intai albumu, clipu, iar dupa incep si promovarea de rigoare, inca nu m-am gandit detaliat la treaba asta, dar va fi sigur un concert complex si necesita mai multe pregatiri.

mSc: Vei avea invitati ? Cam la cine te gandesti ?

Scanteie: In pricipiu doar cei ce sunt pe album_dar sigur vor mai aprea si altii.

mSc: Pe final, un mesaj pentru ascultatorii tai si vizitatorii RadioONMusic.ro.

Scanteie: Traiti pana la sange.