reckaze

Suntem deja în mijlocul lunii iulie, iar Reckaze păstrează tradiţia, lansând la alţi doi ani diferenţă un nou album care se intitulează „Omagiu„, în premieră pe BlackSheepSound. Este un titlu care ne duce cu gândul la admiraţia sau poate respect faţă de cineva, doar că nu este vorba despre o persoană fizică, ci recunoştinţa faţă de muzica hip hop. Materialul este cel de-al treilea din cariera artistului, acesta lansând cu foarte mult timp în urmă „Din lipsă de ocupaţie„, care a apărut prin anul 2009. Am spus tot la doi ani diferenţă deoarece în 2011, artistul a lansat un nou material doar că de data aceasta într-o altă formulă, alături de B.R.I.C.ADA, care s-a intitulat „Conexiuni„. Revenind la „Omagiu”, materialul este prezentat într-o structură de 13 piese, printre care colaborări alături de Kryp, KrafTu, Adverss, DJ Twist, Flobo, Dynamo, Adykt, Barytone, DJ Necs, Gani, Cătălin şi nu în ultimul rând Cino, iar pe partea de producţie, responsabili pentru instrumentalele de pe album sunt ILLusionist, Span, Krap, Keri, Megiddo, Kenzo şi Mihai Petrea. Trebuie precizată şi partea vizuală, coperţile fiind realizate de Adverss. De mix şi master s-a ocupat Dragoş Ghenescu cu excepţia piesei „Excursie în trecut„, care este mixată şi masterizată de Cristyz.

Albumul este deschis de „Surle și trâmbițe„, o piesă ce-şi are foarte bine locul în tracklist-ul materialului, având un mesaj optimist în cariera muzicală a artistului, după cum precizează şi într-un vers, „cheia succesului e cheia sol„. Cu cât aprofundaţi mai mult materialul, acesta vă trimite dintr-o stare în alta, sound-ul pieselor schimbându-se de la una la alta. Facem „Un pas înainte„, pentru a asculta un mesaj optimist din partea lui Reckaze, iar apoi ne ducem într-o „Excursie în trecut” a copilăriei noastre, amintindu-ne fiecare de faptele noastre. Ascultând piesele „Ezitări„, „Hai sus„, „Sunete lugubre„, „Acele ceasului„, „T. F. S.” sau „Filologia” ne dăm seama că materialul ne trimite dintr-un timp în altul, piesele fiind însoţite de instrumentale foarte bine realizate. Ajungem la o piesă care după părerea mea este una dintre cele mai bune ale albumul „Declaraţie de prieteni„, ce este o colaborare cu Gani. Scriind puţin despre fiecare piesă, ajungem să ascultăm ultimele piese „Absurdul din noi„, piesa ce poartă şi numele albumului „Omagiu„, în care Reckaze ne vorbeşte despre legătura sa cu muzica, probabil fiecare dintre noi avem o legătura cu muzica. Încheiem cu „Bun rămas” care este o piesă ce încheie acest material foarte reuşit, Reckaze vorbind în această piesă despre albumul realizat în prezent.

Reckaze a declarat pentru BlackSheepSound:

Acest album trebuie ascultat și înțeles nu ca o simplă colecție de piese aparținând unui provincial oarecare, ci mai degrabă ca un buchet de sentimente trăite de orice om care s-a îndrăgostit la un moment dat de muzica rap underground. El reprezintă ofranda pe care o aduc acestui gen de muzică, iubitorilor ei și celor care contribuie zilnic la menținerea ei în topul preferințelor individuale al unei categorii sociale destul de restrânse și, zic eu, elitiste. Trebuie să recunosc că „Omagiu” a fost conceput cu scopul de a mă bucura în primul rând eu de el, dar și mai mult m-ar bucura ca alte persoane să-l descarce de pe internet, să-l încarce pe un player și să-l poarte în căști prin locuri pe unde eu n-am fost și poate nu voi ajunge niciodată fizic. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care l-au așteptat, dar și celor care m-au ajutat să-l promovez fie că este vorba de articole pe diferite site-uri sau simple share-uri pe facebook. Muzica e unul dintre cele mai frumoase lucruri din viețile noastre și trebuie să ne bucurăm cât mai mult și cât mai corect de ea. Multă pace și multă iubire!.

Susţine artistul şi distribuie mai departe materialul.

Descarcă / Mirror