De mai bine de 2 săptămâni, player-ul meu de muzică de acasă, de la serviciu și din telefon repetă fără oprire piesele incluse pe albumul „Tabu”. Am considerat că este un motiv destul de bun să merg joi seară, în Kulturhaus, unde avea loc concertul de lansare al materialului. Pe lista de invitați a lui Alan & Kepa s-au regăsit: Doc, Deliric, Karie, Subsemnatu’, Stress și Cerbu’. Împreună au reușit să mențină flacăra aprinsă de cei prezenți. În plus, au reușit să aprindă un adevărat foc pe care l-au întețit pe tot parcursul concertului.

Cât timp am așteptat, DJ Greu’ a avut grijă de noi și ne-a servit shoturi de old shool, atât românesc cât și internațional. Cu puțin timp înainte ca ceasul să bată de miezul nopții, Alan & Kepa au urcat pe scenă și au pus în mișcare roțile mașinăriei de făcut hip hop. Piesele curgeau parcă fără oprire, iar băieții păreau de neoprit în calea rimelor atent scrise și a beat-urilor grele. Când tu stăteai degeaba, noi eram strânși ciorchine în fața scenei, ascultând muzica băieților, dând din cap pe ritmurile ce ne ajungeau în timpane.„Personal” m-am simțit, mai bine de o oră, prinsă într-un „Labirint” din care nu vroiam să ies.

„În ordinea numerelor de la pantof”, Alan & Kepa și-au chemat în scenă invitații. Aparent, Subsemnatu’ a fost primul care a interacționat cu publicul prezent pe care l-a îndemnat să strige două cuvinte de aur: hip hop. S-a dovedit încă o dată că „Bagabontii dau din cap” la concertele la care muzica buna are prioritate. Deși eram sub cupola clubului ce ne găzduia, am luat „Strada” la pas și ne-am pusO ultima speranță când Doc a luat mic-ul pentru a susține ținerii artiști ce vin în față în forță. Cu sau fără voia lor, băieții au provocat un Atac cerebral colectiv, însă Karie ne-a ajutat să depășim momentul greu printr-o singură încurajare:Peste toate trecem. „Rapu’ meu” nu se poate compară nici măcar puțin cu rapu’€™ lui Stress care a reușit în primele secunde să ridice în aer mâinile tuturor celor prezenți.

Lucurile s-au precipitat când Doc a revenit pe scenă, iar Cerbu’ și Deliric și-au făcut simțită prezența. Când îi vezi la un loc pe Doc, Kepa, Stress, Alan, Cerbu’ și Deliric, înseamnă un singur lucru: Sar cățele. Din fericire, a sărit toată lumea, atmosfera creată fiind greu de descris în cuvinte. Finalul piesei a produs vacarm total, auzindu-se un singur cuvânt spus parcă fără oprire: BIS. Bis am vrut, bis am primit. Cei șase au revenit în forță pe scenă, oferindu-ne un moment la fel de impresionant că și prima oară.

Concertul despre care am vorbit nu a fost un subiectTabu, însă este un eveniment pe care cei prezenți îl vom ține minte multă vreme, având în vedere energia emanată în Kulturhaus de fiecare. Vă recomand să aruncați un ochi și peste galeria foto surprinsă în timpul concertului. În cazul în care nu ai reușit să ajungi la lansare, te sfătuiesc să stai geană pe pagină lui Alan & Kepa și să fii sigur că data viitoare îți vei rezerva un loc în primul rând. Până atunci, îți recomand să dai drumul în player-ul tău albumului „Tabu” și sigur vei vrea să asculți piesele și live.

We Speak Hip Hop!