The Bridge Committee sau bridgin’ the gap between cultures, in cateva cuvinte, asa se descriu cei doi MC, adica Jazz 8 aka Ion Rockstar, pe al sau nume real Cosmin si Clark Kent, pe numele sau real Ralph Kent Archei Jr. The 2nd.

Trupa s-a nascut dintr-un freestyle la o bere, intr-o zi in care abia s-au cunoscut. Clark Kent a inceput, Jazz a terminat, dupa care s-au auzit din partea lui Kent cuvintele „That shit is raw, we should do something just for fun„, iar Jazz a spus ok. Impreuna cei doi si-au dat seama ca totul e o distractie facand muzica impreuna, iar invitatiile pe care le-au primit la concerte, s-au dovedit a fi un real succes pentru cei doi, desi totul a inceput fara un plan de viitor. Asadar, totul a fost luat in serios de artisti si iata-i prezenti pe cele mai importante site-uri de specialitate din Romania, alaturi de povestea lor. Continuand sa va spun cateceva despre povestea lor, Jazz ne spunea ca „daca nu te chinui sa faci sa se intample ceva si acel ceva totusi se intampla, inseamna ca trebuia sa se intample!Logic nu ?„. Considerand ca muzica pe care ai inceput-o dintr-o pura intamplare, are un succes mult mai mare decat cea in care-ti faci planuri de la bun inceput si totusi visele se sfarma atunci cand in mintea MC-ului sunt doar banii. Acestia ajung sa fie pantalonii scurti ai industriei, in opinia lui Jazz si Clark Kent. Desi in muzica e normal sa faci bani, Jazz a declarat ca multi MC nu inteleg ca succesul e un rezultat, daca esti bun in ceea ce faci, si o faci bine, banii, faima, notorietatea si toate cacaturile astea sunt efectele secundare iminente, dar de pacalit nu poti s-o pacalesti, nu poti sa sari etape!

Ok, cam lunga scurta introducere a trupei The Bridge Committee, asadar trebuie sa va spun ca Jazz mai canta si la tobe de vre-o 13 ani, la chitara de mai putin timp, iar vocal de vre-o 7 ani. Iar Kent, e un MC desavarsit, a inceput sa scrie versuri si sa-i „bata” pe cei de la el din cartier la freestyle pe la 8 ani, competitorii erau mult mai mari pe vremea aceea decat el, avand 12, 14 ani. Era in brigada TCF, cu ei facea show-uri inainte sa ajunga pe plaiurile mioritice, dar in aceasta brigada intrase si Jazz intr etimp, practic ei acum invata despre Romania, pentru ca habar n-au nimic despre existenta acestei tari (ca toti americanii, doar daca traiau 10 seici si pe la noi, stiau toate formele de relief a Romaniei).

Producatorul trupei este Mike Miles, a fuckin’ genius, cum este descris de baieti, singurul om care poate materializa orice gand/idee care trece prin mintea lor. Mai sunt cateva vesti ca un label din USA le da tarcoale baietilor, dar pana nu se va concretza nimic, nu vom impartasi mai multe, deoarece daca nu se va concretiza nimic, gurile rele isi vor deschide papagalul. Despre cele doua piese trimite, Jazz ne mai spune ca au fost un fel de experiment, desi ei au mai multe piese cand vine vorba de live performance, doar aceste doua au fost lansate ca un text, pentru a afla feedback-ul ascultatorilor. Stilul este diferit de la una la alta, deoarece trupa face un analog intre rock cu hip hop, dubstep si asa mai departe, pentru asta trebuie sa intelegeti ca artistii nu sunt liniari in ceea ce fac ei. Iar la show-urile live, remix-urile sunt in top, plus improvizatia deoarece ei isi fac aparitia alaturi de un band, sau diversi invitati cu diverse instrumente. Asadar pe finalul acestei descrieri a trupei The Bridge Committee, tinem sa va invitam pe data de 16 ianuarie in Club Elephant, pentru un super show alaturi de Jazz si Clark Kent.

Mai asculta si: The Bridge Committee – Hard to heart